Cine pentru ucrainieni

Lucrarea cu ucrainienii a început la scurt timp de la declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina, când vestea despre pagubele produse și despre nevoile urgente ale oamenilor s-au răspândit prin toate mediile de informare.

Ca de fiecare dată, atunci când Tineri Pentru Misiune Mediaș planifică începerea unei lucrări, am luat în calcul această nouă oportunitate de misiune ce a apărut odată cu victimele războiului și am identificat nevoile imediate ale acestei națiuni în conflict, aflate în dezavantaj din toate punctele de vedere.

Motivația noastră de a ne angaja și dedica în această lucrare pornește din inima lui Dumnezeu: Psalmul 12:5:„Pentru că cei nenorociți sunt asupriți și pentru că săracii gem, acum”, zice Domnul, „Mă scol și aduc mântuire celor obijduiți.”

Pentru că aceasta este inima Tatălui nostru, pentru noi este clar ce avem de făcut atunci când vestea despre oamenii asupriți și doborâți de aceste furtuni neașteptate ale vieții ajunge la urechile noastre.

De asemenea, o altă poruncă pe care ne-a dat-o Domnul nostru este aceasta: Învățați-vă să faceți binele, căutați dreptatea, ocrotiți pe cel asuprit, faceți dreptate orfanului, apărați pe văduvă! Isaia 1:17

Iar în Noul Testament 2 Corinteni 9:9 este scris: „El oferă cu generozitate din bunurile Lui celor săraci. Dreptatea Lui rămâne pentru totdeauna.”

La început, în primele luni, lucrarea noastră s-a limitat la trimiterea ajutoarelor materiale în Ucraina cu ajutorul mașinilor personale, iar în etapa următoare cu microbuze închiriate. Puțin mai târziu, in iulie 2022, 10 lucrători TPM Mediaș au plecat la graniță cu Ucraina (Republica Moldova) pentru a ajuta tabara de refugiați ucraineni amenajată chiar în localitate și la graniță. În septembrie 2022, o echipă de voluntari de 6 persoane au ajutat la construcția unor adăposturi temporare pentru ucraineni.

Pentru că în viziunea noastră o parte extrem de importantă este evanghelizarea, din dorința de a-L face cunoscut pe Dumnezeu am luat legatura cu familiile de ucraineni care locuiesc în Mediaș, invitându-i la o seara de socializare în cadrul comunității noastre care s-a încheiat cu o cină împreună.

Deoarece această primă seară împreună a fost primită de ei cu bucurie și recunoștință, am continuat să îi invităm. În momentul de față, pentru că și numărul lor a crescut, au loc 6 cine în fiecare lună. Cu timpul am putut să îmbogățim momentele petrecute împreună, vorbindu-le despre Dumnezeu într-o forma creativă și ușor de primit, invitând și pe alții pentru a spune mărturii și experiențe din viata lor cu Dumnezeu.

Relația noastră cu familiile ucrainene se dezvoltă tot mai mult, ceea ce ajută la crearea unui cadru tot mai deschis și primitor pentru scopul nostru final de a împărtăși Evanghelia cu ei și de a-I uceniciza.

Ai întrebări sau dorești să ne cunoști mai bine?

ADRESĂ

Strada Angărul de Jos, nr.28, Mediaș, Sibiu, România.

Contact

+40 752 020 139
medias@ywam.ro

Te așteptăm să ne contactezi!