“Am început această lucrare în urmă cu câțiva ani, din dorința de a ajuta copiii rromi din vecini să invețe să scrie, să citească și să fie inscriși la scoală.

   Facem cu ei lecții biblice, cântece și jocuri în aer liber. Bucuria și entuziasmul cu care veneau să ne întâlnim era datorită faptului că nouă ne păsa de ei. Vrem să le arătăm dragostea lui Isus de care nu au parte atunci când sunt acasă. În timpul verii copii au interacționat și cu tineri, adolescenți din alte țări care au venit în misiune în România cu scopul să-L prezinte pe Isus în mod practic.

   Din toamnă am reînceput alfabetizarea și acum avem 8 copii pe care îi învățăm să scrie să citească și principii creștine pentru viața lor.

   Provocarea noastră e să îi învățăm în 2, 3 ore pe săptămână ceea ce ar trebui să facă părinții acasă cu ei în fiecare zi. De multe ori repetăm aceleași lucruri datorită faptului că uită până săptămâna următoare ce i-am învățat. Provocarea lor e să ia responsabilitatea părinților de a-i trezi și pregăti de școală pentru că aceștia sunt plecați din țară.

   “Nu mi-a sunat ceasul dimineață.”(Cosmina) “Nu am avut bani de autobuz. Nu am avut haine curate.”(Geanina) “Nu am avut cu cine să las pe fratele meu mai mic acasă.”(Ioana) – acestea sunt cauze pentru care ei lipsesc de la școală.

   Cu toate astea vedem o creștere, ei au învățat să citească, să scrie mai bine, să vorbească mai respectos și chiar să se roage. Mă bucur mult de rezultatele pe care le văd până acum și cred că munca pe care o facem nu e în zadar .

   În continare am vrea să îi ajutăm și pe plan medical, mulți dintre ei având probleme dentare și nu au posibilitatea să meargă la doctor. Dorim să fim o binecuvântare pentru acești copii.”                                                                                                                                                                                  Estera E.