Zona America de Sud

 

Descriere:

 

Cuprinde 13 tari foarte diverse ca limba si cultura. Exista foarte multe grupuri etnice, unele izolate in triburi pe malul raurilor Amazon, Parana si Orioco: Quechua, Aymara, Urarina, Amerindienii, Africans, albi Europeni, Mestizos, Aguarunas, Awa, Canaris, Tupi, Matses etc. Limbi vorbite: spaniola, portugheza, engleza, olandeza, franceza si multe dialecte tribale. Majoritatea tarilor au fost sau sunt inca colonii. 

 

Probleme: exista o diferenta foarte mare dintre bogati si saraci. In majoritatea oraselor mari mahalale intinse cu bordeie stau alaturi de zgarie nori si de cladiri luxoase. Zona a cunoscut razboaie, conflicte interne, regimuri dictatoriale, instabilitate politica, cutremure devastatoare. Traficul de droguri si de persoane sunt inca o problema. 

 

Religie: Crestinismul e in proportie mare de 90% (majoritatea catolici) dar exista si o puternica crestere in cadrul cultelor neoprotestante, unele tari cunoscand chiar treziri. Numarul de misionari trimisi de aceste tari in lume este in crestere. Exista si musulmani si alte credinte si ritualuri locale in special in triburi. 

 

Tari in care am ajuns:

  • Brazilia
  • Argentina
  • strangere de fonduri pentru Haiti, tara afectata de cutremur 

 

Proiecte de termen lung: 

In prezent nu desfasuram proiecte pe termen lung in aceasta zona dar suntem deschisi sa pregatim si sa trimitem misionari. Contacteaza-ne daca Domnul ti-a pus pe inima sa te implici in una din tarile Americii Latine. 

 
    

 

america (4)
america (3)
america (2)
america (1)
america (11)
america (10)
america (9)
america (8)
america (7)
america (5)
america (6)
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd