Neinteresati de biserica ci de prietenia noastra

Cu două săptămâni în urmă, în timp ce mergeam înspre Târnăvioara, la întâlnirea cu tinerii am văzut pe drum doi băieți. Am oprit mașina și i-am invitat la întâlnirea pe care o organizăm săptămânal.

Deși mi-au spus că vor veni, nu mă așteptam ca asta să se întâmple, mirosul de țigară îmbibat în hainele lor, vestimentația ruptă și sărăcăcioasă făcându-mă să fiu suspicioasă.

 

Spre surprinderea mea, au venit. La început au fost mai stingheriţi, dar atmosfera primitoare pe care am creat-o şi activităţile i-au ajutat să se integreze repede. Pentru că unul dintre ei nu ştia să citească a trebuit să schimbăm metoda de citire a Bibliei (fiecare pe rând citeşte câte 3, 5 versete) pentru ca să nu se simtă prost.

M-am bucurat să-i văd atenţi în timp ce lecturam din Evanghelia după Luca, iar prin răspunsurile pe care le-am primit de la ei, puse la finalul lecţiei, mi-au transmis că au fost atenţi.

Să ne rugăm pentru Dumitru şi Niculai. Să continue să vină la întâlnirile pe care le organizăm şi să-L întâlnească pe Isus.

Sergiu este un alt băiat de 12 ani, care este nelipsit de la întâlnirile noastre chiar de la început. El este un copil mai activ, punându-ne de multe ori răbdarea la încercare. Sergiu ne povesteşte multe din amintirile pe care le are cu bunica sa, pe când acesta trăia îl aducea de multe ori cu ea la biserică. Părinţii lui nu sunt interesaţi de biserică, la fel este şi el, vine la întâlnirile noastre fiind atras mai mult de activităţile şi prietenia noastră. În cazul lui Sergiu sunt cei mai mulți din tinerii cu care ne întâlnim. Nu sunt interesaţi de biserică sau de Isus ci doar de activități și prietenia noastră. Cu toate acestea, la fiecare întâlnire, noi îi provocăm să citească Biblia, să se roage şi să caute să aibă o relaţie cu Dumnezeu.

Continuăm să ne rugam pentru ei, să-L întâlnească pe Isus, iar viața lor să fie schimbată.

Moni BiduOur website is protected by DMC Firewall!