Istoric

1993   Reinhard si Birgit H., din Austria, vin in Romania si pun bazele lucrarii TimoTeams; viziteaza biserici si incep grupuri de studiu biblic numite “Timotei” cu tineri in Cluj, Medias, Targu Mures si Sighisoara

1994   Reinhard si Birgit tin seminarii despre studiul Bibliei in biserici si campusuri universitare din orasele in care au inceput grupuri de studiu

1995   Misiune cu tineri in Serbia

1996   Grupurile de studiu continua sa se dezvolte ca grupuri ale bisericilor sau grupuri de casa.

1997   Organizarea primei Tabere “Iosua” de ucenicizare tineri, evanghelizare si pregatire pentru misiune; a fost urmata de o misiune in Serbia

1998   Tabara Iosua pentru tinerii din grupurile de studiu si alti tineri interesati de misiune; lideri romani preiau conducerea taberei. Au loc seminarii in tara despre studiul Bibliei.

1999   6 romani dintre tinerii din grupuri: Beta, Laura, Florin Vasile, Florina, Nicoleta, Florin M., formeaza Baza Tineri Pentru Misiune TimoTeams din Medias functionand intr-o casa inchiriata. Se organizeaza primul SBI (Scoala de Interpretare a Bibliei) cu 8 studenti acesta are loc la Cluj, din motive de spatiu. Are loc a treia tabara “Iosua”. 

2000   Organizarea celui de-al doilea SBI (Scoala de Interpretare a Bibliei) de data aceasta la Medias, cu 14 studenti, urmat de misiuni in Egipt, Serbia, Republica Moldova. Are loc prima scoala DTS (Scoala Internationala de Ucenicie) din baza TPM Medias urmata de misiune in Turcia si Bucuresti lucru cu copiii starzii. Grupurile de studiu ajung la un numar de 5. Tabara “Iosua” strange 52 de tineri si se trimit echipe de misiune in Moldova, Baragan si Serbia. Reinhard si Birgit se muta la Medias cu copiii lor pentru a sluji ca staff. Se alatura ca voluntara in echipa Marta din Republica Moldova.

2001   SBI cu 10 studenti si misiuni in Serbia si Egipt. Al doilea DTS deschide noi drumuri pentru alti 10 tineri. Grupurile de studiu se dezvolta si sunt din nou parte din tabara si misiunile “Iosua”. Incepe lucrarea de evanghelizare in oras, in special in cartierul muncitoresc defavorizat VITRO. Au loc intalniri cu tinerii de acolo, actvitati sportive, evanghelizari si un concert crestin. Se initiaza proiectul de rugaciune pentru oras "ProMedias" care reuneste in mijlocire tineri din baza dar si din alte biserici din oras.

2002   Organizarea primului SBCW (Scoala de Perspective Biblice Crestine Asupra Lumii) la TPM Medias cu 10 studenti. Are loc un mini-DTS (Scoala Internationala de Ucenicie) de o luna cu 15 studenti. Tabara “Iosua” echipeaza si trimite tineri in Oltenia, Turnu-Severin, Slobozia, Serbia. Se initiaza inca un grup de studiu in comuna Bosanci, jud Suceava. S-a inceput publicarea unei revistei crestine, ca mijloc de a asigura comunicarea si informarea intre aceste grupuri. Teo si Simona sunt alti tineri care se alatura echipei din baza de misiune Timoteams Medias.
 
2003   SBI porneste descoperirea adevarurilor biblice cu 5 studenti, majoritatea de pe continente mai putin evanghelizate (Africa, Asia); scoala se incheie cu o misiune in Egipt. Tabara “Iosua” vorbeste din nou la 40 de tineri despre importanta studiului Bibliei si a predicarii Cuvantului de Dumnezeu; la finalul ei are loc o misiune in Turnu-Severin. Datorita lipsei de spatiu in care sa ne organizam scolile si activitatile, am achizitionat un teren si am inceput planurile si aprobarile pentru constructia propriei baze de misiune numita de noi "Casa Natiunilor". Reinhard si Birgit si familia lor termina slujirea in baza TPM Medias si se intorc in Austria de unde vor pleca spre urmatorul lor proiect misionar: Egipt. Ei au ramas sustinatorii si sfatuitorii nostri pana in prezent. TimoTeams Medias sarbatoreste 10 ani.

2004   Aduce un SBI cu 7 studenti, o tabara “Iosua” pentru 45 de tineri dintre care o echipa a mers in Republica Moldova, dezvoltarea proiectului de evanghelizare locala din cartierul VITRO si alte multe activitati. Au loc seminarii, cursuri si intalniri cu tineri si lideri din biserica locala. Intalnirea de mijlocire ProMedias continua si am putut vedea schimbari vizibile in domeniile pentru care ne-am rugat. Casa Natiunilor se ridica si ea, desi anevoios si cu multe rugaciuni pentru fonduri, de la fundatie pana la acoperis. 2 dintre membrii nostri participa la o misiune in Asia. Alin si Ion se alatura echipei TimoTeams ca voluntari.

2005   Alaturi de al doilea SBCW (Scoala de Perspectiva Crestina Biblica Asupra Lumii) cu 9 studenti, TPM Medias a organizat o serie de cursuri si conferinte menite sa atinga tinerii cu “marea chemare”: Cursul 321 Start de o luna 12 participanti, finalizat cu misiuni in Republica Moldova si Oltenia; Tabara “Iosua” cu misiune in Republica Moldova; Conferinta MISIONARUL in Medias; cursul Pur si simplu misiune cu 5 participanti. De asemenea s-a organizat o misiune Interventie in Dezastre in timpul careia 25 de tineri au ajutat in zona calamitata de inundatii Comanesti.
 
2006   Se reia DTS-ul (Scoala Internationala de Ucenicie) pentru 8 studenti cu misiune in Egipt. Inca o Scoala SBI ajuta 7 studenti din Romania si Republica Moldova sa-si ia principii crestine de viata din Biblie; misiunile acestei scoli au avut loc in Slobozia, Galati si Republica Moldova. S-au organizeazat mai multe seminarii Jump Start, de Perspective Crestine Asupra Lumii si 5 Conferinte ProMesia in diverse orase si biserici neoprotestante (peste 600 de participanti) care continua viziunea noastra de ucenicizare, echipare si trimitere a tinerilor. Un nou curs 321 Start a reunit 7 tineri si s-a finalizat cu misiune in Rast. Tabara “Iosua” devine acum Festivalul de misiune ProMisiune, pentru a oferi oportunitatea de participare la un numar mai mare de tineri; in acest an peste 300 de tineri au participat la conferinta, 80 dintre ei plecand in misiuni in Oltenia dar si extern: India, Turcia, Moldova. Adi si Lia Crisan, Lidia, Asia se alatura echipei TimoTeams. Casa Natiunilor ajunge aproape de final.
  
2007   Se reia DTSul (Scoala Internationala de Ucenicie) pentru 10 studenti din Romania, Republica Moldova, Singapore si Olanda; misiunile au avut loc atat local (oras, judet) cat si in Oltenia, Slobozia, Egipt, Bulgaria. SBI-ul incepe cu 7 studenti. Seminarii JumpStart, 5 conferinte ProMesia ajung din nou la peste 700 de tineri din Botosani, Cluj, Oradea, Sibiu, Timisoara. Cursul 321 Strart da startul la un numar de 5 tineri care experimenteaza teoretic dar si practic misiunea in Oltenia. Festivalul ProMisiune a avut in acest an tot peste 300 de participanti si a trimis echipe in: Galati, Draganesti-Olt, Corabia, Turcia, Ukraina, Republica Moldova, India, Siberia si Albania. Se organizeaza si o misiune de ajutorare in zona sinistratilor de la inundatiile din Tecuci. Echipa TimoTeams se muta in baza noua, Casa Natiunilor la care sunt finalizate, chiar daca nu in intregime, parterul si etajul I.


2008   28 de tineri au fost formati si ucenicizati in scolile noastre: DTS, SBI, SBCW si 321 Start. Dupa etapele de teorie acestia au mers in misiuni de 1-2 luni in: Oltenia, Medgidia, Republica Moldova, Macedonia, Uganda, Kenia si o tara a Asiei. De asemenea s-a organizat o misiune la Viena in preajma Campionatului European de Fotbal. La Festivalul Promisiune au participat peste 100 de tineri dintre care 38 au mers in misuni de termen scurt in Marasesti, Corabia Olt, Rep Moldova, Transnistria, Turcia, Egipt. Impreuna cu bisericile locale am organizat 5 conferinte de motivare la misiune in tara si in Cahul, care au avut peste 400 de tineri participanti. Persoane din personalul nostru au participat la misiuni si cursuri in Africa de Sud, Uganda, Ucraina. In martie Casa Natiunilor a avut insfarsit terminat sistemul de incalzire. Multumim celor care au contribuit la aceasta minune! La finalul anului ni se alatura noi tineri in personal, astfel incat am depasit numarul de 20 de misionari in baza.


2009 A avut loc SBI-ul cu 7 studenți și cu misiuni în Orientul Mijlociu. DTSul a avut 8 studenți si focus pe mass media și evanghelizarea tinerilor. Misiunile le-au desfășurat în: India, Kenia,  R. Moldova și Oltenia. În Cahul și Drăgănești Olt am organizat două Școli de misiune de vară cu 10 studenți și cu misiuni în R Moldova, Oltenia și Serbia. Festivalul ProMisiune a trimis echipe în Ialomița, Ucraina și Serbia. În cadrul Agenției TimoTeams pleacă primii misionari pe termen lung: Adin în Kenia, Beta în Serbia și Dana în India.  Se dezvoltă mai mult misiunile locale împlicându-ne regulat în satele din județul Sibiu în sprijinul plantării de biserici și a lucrării cu copii/tineri.


2010   Începe cu Școala Internațională de Ucenicie, cadru potrivit pentru cei 9 studenți să cunoască dragostea lui Dumnezeu și să o ducă și altor persoane din Asia de Est, Kenya și Rep. Moldova. Festivalul ProMisiune trimite echipe care susțin lucrarile misionarilor plecați pe termen lung în Oltenia, Dorohoi (zona inundată), Rep.Moldova, India, Israel, Kenya și Serbia (unde se organizeaza un DTS pentru o luna). Vara continuă cu formarea echipei King's Kids Mediaș și implicarea în lucrările locale: grupul de adolescenți Dinamic, grupul de adolescenți din Târnăvioara, copiii din centrul de plasament din Agarbiciu, susținerea bisericii din Agarbiciu, alfabetizarea copiilor din comunitatea de romi (vecini Casei Națiunilor), plantarea bisericii din Dumbrăveni. În același timp am primit echipe din Anglia, Germania, Argentina, care ne-au ajutat în aceste lucrări cât și la continuarea lucrărilor de construcție din Casa Națiunilor. Toamna ne găsește pregătiți pentru o nouă scoală, Scoala de Perspectivă Crestină Biblică asupra Lumii, loc în care cei 10 studenți confruntă diferite filosofii ale lumii cu Adevărul prezentat în Biblie. Anul se încheie, mulțumitori fiind de tot ce a lucrat Dumnezeu în și prin viețile celor implicati in lucrarea Lui în cadrul TPM Mediaș.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd