Usi deschise în Croaţia

Sunt 3 ani de când am primit permisul de ședere şi ne-am mutat în Croația. Înca de la început Domnul ne-a vorbit de a nu disprețui începuturile mici, și așa am și făcut, am ales sa nu ne lăsăm conduși de puterea noastră ci de Duhul Sfânt care schimbă vieți. Desigur ca uneori e descurajator, atunci când nu vedem roade, dar vedem că împărăția lui Dumnezeu se lărgește în fiecare zi aici în Croația.

Anul trecut am început să vedem mai multe uși deschise în lucrarea noastră cu copiii, şi prin a încuraja noi creştini în zona noastră.

O uşă deschisă a fost cu câteva săptămâni înainte de crăciun, când o femeie şi-a adus fiul la programul nostru cu copiii pentru lucru manual, la sfârșitul programului m-a întrebat pe mine (Ana) dacă aș fi interesată să organizez un program de copii şi într-un alt oraş din apropire pe perioada dinaintea crăciunului numită Advent. Am fost de acord şi am avut un timp minunat, am întâlnit oameni noi şi am putut să binecuvântăm zona noastră. Credem că Dumnezeu a fost glorificat şi El v-a continua să ne dechidă uşi ca noi să-L facem cunoscut în moduri noi pe viitor.

O altă uşă deschisă a fost weekend-ul trecut într-o casa a unei familii de creştini ( Ivan, Vesna si Gabi) pe care i-am cunoscut când am venit prima data în Croaţia. Domnul i-a pus pe inima noastră ei fiind singurii creştini din satul unde locuiesc. Aşa am ajuns să-i vizităm în mod regulat în fiecare săptămână ca să-i încurajăm în a-L cunoaşte pe Dumnezeu tot mai mult şi a-L face cunoscut.

Weekend-ul trecut eram la ce-a de-a 50 aniversare de naştere a Vesnei. Domnul i-a vorbit cu an in urmă să organizeze o petrecere de ziua ei de naştere, dar nu o petrecere ca oricare alta ci una la care sa vorbească despre cum a ajuns în a-L cunoaşte pe Domnul Isus într-un mod personal și să le de-a fiecărei femei o Biblie. Aşadar aşa a şi făcut. Eu (Ana) am putut să văd bucuria ei de a împărtăși credința ei cu 20 dintre prietenele ei. Am putut să văd cum multe dintre acele femei au fost foarte atinse și unele dintre ele chiar au povestit cum Dumnezeu le-a răspuns la rugăciuni. Dumnezeu a fost glorificat şi cuvântul Lui a fost făcut cunoscut aici in Croaţia.

Familia Moroşan 

 

Dumnezeu răspunde rugăciunilor făcute la înălțime

Chhemi, o tânără de 20 de ani în care am investit s-a botezat în Aprilie. E așa o bucurie să vad cum Domnul îi schimbă viața, să văd foamea ei pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu. Chhemi și-a dorit foarte mult să o viziteze pe mama ei care lucrează de peste 7 ani în Singapore. Ne-am rugat împreună pentru asta, deși părea imposibil ca ea să ajungă la mama ei. Dar Dumnezeu este specialist în a face din imposibil posibil, așa că Chhemi în vara aceasta a reușit să își viziteze mama pe care nu a văzut-o de 7 ani, în Singapore.

A fost o adevărată bucurie și binecuvântare. După ce s-a întors în Nepal și-a găsit un loc bun de muncă la o scoală în apropiere. Mulțumesc Domnului de modul credincios în care răspunde la rugăciuni!!!

Rebeca - Nepal

 


Situatie complicata in China

Hadasa B. a plecat în Asia de est în urma cu 3 ani și jumătate cu gândul de a sta acolo pentru multi ani. A început prin a studia limba, un mod prin care a primit și viza pentru a locui in China.

În vara anului trecut a încercat să își prelungească viza de student pentru încă un an, dar a primit viză doar pentru încă 6 luni. A fost primul semnal că ceva se schimbă. A încercat în aceste 6 luni să se angajeze la o companie de IT pentru a primi viză de muncă, dar a fost refuzată.

Înainte de sărbătorile de iarna a venit de urgență în România pentru a rezolva câteva acte care îi erau necesare pentru a depune dosarul de angajare la Școala internațională din localitate unde primise un post de administrator. După multe frământări și acte refăcute a reușit să depună dosarul la biroul de angajări de unde urma să primească aprobarea pentru viză.

La sfârșitul lunii ianuarie a primit însă vestea nefericită că nu este eligibilă pentru o viză de lucru. Ea este acum acasă, aşteaptă călăuzire de la Domnul pentru ce să facă pe mai departe. Cu mai multe detalii despre situaţia ei, vom reveni înstirile viitoare.

Să ne rugăm pentru Hadasa B. şi pentru China. Dumnezeu să îi arate Hadasei, specific paşii pe care trebuie să-i facă în perioada următoare. El să deschidă uşi în China pentru ea şi alţi misionari să poată merge acolo.

 

Noi inceputuri in India

Pentru noi Craciunul a fost plin de evenimente, peste 150 de persoane au participat la evanghelizarea noastra organizata impreuna cu biserica locala Core, dar am ajutat si in alte evenimente de Craciun din oras, asa ca multi au putut auzi Vestea Buna a Nasterii Domnului. 

Dupa o scurta pauza, am reluat activitatile noastre printre cei saraci si afectati de SIDA.

Luna asta am inchiriat doua camarute in mahala, le-am renovat si am inceput acolo cursuri utile pentru cei in care investim: engleza, computere, croitorie, confectionarea de pungi din hartie etc. Acum si intalnirile noastre crestine de copii se desfasoara tot aici.

L-am numit ”Centrul Speranta”.

Rugati-va sa fie un loc ce aduce cu adevarat speranta si mantuire in acel loc.

Dana si Vili- India

 

Unitate si reconciliere in Kenia

Eliza C. misionară stabilită în Kenia are nevoie să găsească într-un timp foarte scurt o nouă chirie într-o zonă mai sigură a oraşului. Să ne rugăm ca Dumnezeu să o binecuvinteze cu o locuinţă, potrivit cu nevoile ei în Kenia.

În următoarea perioadă, alături de echipa de acolo, Elisa va merge în tribul Turkana, pentru a organiza tabere printre tineri şi copii, acestea fiind un mod prin care ei doresc să aducă unitate si reconciliere intre comunitati.

Loyangalani e un loc izolat unde traiesc comunitati de nomazi, o zona arida, semidesert, cu temperaturi de 40°C ziua.

Să ne rugăm pentru ei  si pentru cei la care vor merge.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!