Cunoaște-ne

Cum a luat naștere Youth With A Mission (Tineri Pentru Misiune) ?

   Totul a început cu o viziune. În iunie 1956, Loren Cunnigham, un student de 20 de ani din Statele Unite a petrecut o parte din vacanța sa de vară în Nassau (Bahamas), cu o trupă de cântăreți.

   Într-o noapte, după o zi aglomerată, Loren a avut o experiență neobișnuită.

‘’M-am așezat pe pat, mi-am îndoit perna sub cap și am deschis Biblia, rugându-L pe Dumnezeu, așa cum obișnuiam mereu, să îmi vorbească. Ceea ce a urmat a fost ceva foarte neobișnuit. Dintr-o dată, în fața ochilor mei a apărut o hartă a lumii, dar una care a prins viață, în care imaginile se mișcau. M-am ridicat, scuturându-mă, și m-am frecat la ochi realizând că urmăream un film mental. Îmi stăteau în față toate continentele, iar de țărmurile lor se izbeau valuri. Valurile înaintau unul după altul înspre câte un continent, se retrăgeau, reveneau și îl acopereau în întregime.
Mi-am ținut răsuflarea. Sub privirile mele, scena a început apoi să se schimbe. Valurile s-au transformat în tineri, de vârsta mea și chiar mai mici, care se răspândeau pe toate continentele Pământului. Vorbeau cu oameni la colțuri de stradă și lângă baruri, mergând din casă în casă și spunând Evanghelia. Ești cu adevărat Tu, Doamne?’’ Am întrebat, uitându-mă uimit în tavan. Tineri, și chiar copii, mergând ca misionari! Ce idee! Și mă întrebam ‘’De ce mi-a dat Dumnezeu viziunea asta?”

   În vara anului 1960, Loren a absolvit colegiul. Apoi a condus o misiune în Hawaii unde a dezvoltat viziunea pentru a forma o organizație. Aceasta avea scopul de a trimite tineri în misiune, pentru a găsi un scop în viață.

   Loren a format organizația “Tineri Pentru Misiune” la sfârșitul anului. Doi ani mai târziu, s-a căsătorit cu Darlene. Împreună, sunt considerați co-fondatorii TPM .