Alina, o fata cu inima in multe natiuni

Numele meu este Alina C. Am crescut intr –o familie de crestini ortodocsi nascuti din nou in cadrul Miscarii Evanghelice `Oastea Domnului`. De mica am fost invatata sa traiesc  in ascultare de Dumnezeu si sa dezvolt principii sanatoase care sa-L onoreze pe Dumnezeu. In urma cu sase ani la o conferinta de tineret Dumnezeu mi-a adresat pentru prima data provocarea de a ma avanta spre misiune. M-au framantat pentru un timp gandurile pe care Dumnezeu le-a pus in mine apoi pentru ca nu gasisem nici o solutie, pur si simplu am renuntat sa ma mai preocup cu aceasta. In urmatorul an in aceeasi locatie Dumnezeu mi-a amintit din nou chemarea ce mi-o facuse spre misiune. M-am simtit rusinata de atitudinea mea fata de chemarea Lui si mi-am propus ca de aceasta data sa i-au in serios chemarea Lui si sa gasesc o cale in care pot sa ma pregatesc sau sa ma implic in misiune.  

La inceputul lui 2013 aveam foarte mult pe inima nevoia de misiune in India si ma rugam ca Dumnezeu sa imi deschida usi sa ajung acolo. Printr-o prietena de la biserica am ajuns in contact cu un lucrator trimis in India, de Tineri pentru Misiune Medias.  Spre finalul anului am demisionat de la locul de munca si m-am alaturat ca voluntara celor din Tineri pentru Misiune Medias, timp de trei luni, care practic au fost si o pregatire pentru misiunea de India. Astfel in ianuarie 2014 am ajuns in India pentru trei luni. In acest timp Dumnezeu mi-a aratat mult din inima Lui pentru aceasta natiune. Desi ma simteam incepatoare si mica in multe domenii Dumnezeu mi-a aratat ca El poate sa ma foloseasca ca sa binecuvinteze pe altii prin mine. Intr-o cultura asa diferita ca cea a Indiei si cu atatea limbi necunoscute de mine, mi-a venit cel mai natural sluirea practica, astfel ma ofeream sa ajut de cate ori  vedeam o nevoie. Un lucru care a fost neobisnuit pentru ei a fost sa ma vada spaland vase, in modul in care ei spalau. Pentru mintea lor a fost greu de perceput cum eu, o straina fac una din muncile de jos, cand nimeni dintre cei bogati ai lor nu se coboarau la acel nivel. Aceasta experienta m-a invatat cat de mult conteaza sa privesti oamenii prin ochii lui Isus, unde nu mai exista bariere de statut social sau culoare. Spre finalul misiunii din India m-am framantat mult sa inteleg care e urmatorul pas pe care sa il fac. A urmat o perioada de confuzie pentru mine, deoarece nu stiam cum voi putea face fata nevoilor financiare care imi stateau in fata. M-am rugat pentru calauzire si am inteles ca Dumnezeu imi cere sa mai raman pentru o perioada acasa. Am acceptat aceasta desi nu intelegeam ce inseamna `o perioada`. Gandindu-ma cum as putea totusi sa ma implic in aceasta perioada de asteptare, Dumnezeu mi-a deschis usi spre un Centru pentru copii cu Dizabilitati. Pentru un an de zile am lucrat in acest Centru, dar simteam in mod constant o dorinta puternica de a ma pregati mai mult in directia de misiune. Spre finalul anului am primit provocarea de a ma pregati in cadrul `Scolii de Ucenicie`, in Medias.chira

Dupa multe framantari si lupte am acceptat provocarea lui Dumnezeu de a  face acest pas inspre pregatire. Astfel la inceputul anului 2016 aventura mea cu Dumnezeu a inceput din nou.  Pentru trei luni in cadrul Scolii de Ucenicie i-am permis lui Dumnezeu sa daltuiasca si sa slefuiasca caracterul Lui in mine, ca sa pot fii cu adevarat unealta de care El are nevoie. Dupa aceste luni am avut partea practica care a fost in Nepal, o alta natiune pentru care Dumnezeu mi-a sensibilizat inima. Si ca sa invat ce inseamna sa ma bazez intr-un mod total pe puterea Lui si nu pe puterea mea, in acelasi an Dumnezeu m-a dus si  pe continentul African.  Dupa cateva teste din partea lui Dumnezeu, ma aflam intr-un moment al desertului, in care nu mai stiam ce urmeaza. In aceste moment am ales sa merg inainte si am continuat sa ma pregatesc urmand `Scoala de Studiu Biblic`. Nu dupa mult timp am inteles ca acolo fusese testata credinta mea ca Dumnezeu sa stie daca se poate baza pe mine sau nu. Alegerea facuta atunci prin credinta a adus cu ea binecuvantari de care pot sa ma bucur si azi.

Ca si continuare dupa aceasta perioada, am ramas in Tineri pentru Misiune Medias, implicandu-ma in proiectele de aici. In prezent sunt implicata ca staff in `Scoala de Ucenicie`, in diferite evenimente de evanghelizare si intr-o lucrare cu adolescenti, dintr-o localitate apropiata. La jumatatea lui iulie si pana la finalul lui august urmeaza sa merg in Iordania ca si co-lider al `Scolii de Ucenicie`. Aici vom lucra cu refugitii sirieni, aducand speranta in situatiile lor critice dar si oferind material necesare pentru a suprevietui.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd