Vesti din programul de alfabetizare

   IMG1265 Anul 2016 a insemnat pentru grupul nostru de alfabetizare un an cu etape diverse, deoarece am avut mai multe persoane implicate în această lucrare. În primăvară am avut cu noi 4 fete din Școala de Ucenicie care ne-au fost de mare ajutor putând astfel să ne ocupăm de fiecare copil în parte. În perioada verii intalnirile au luat o pauza pentru ca am fost plecați în misiune în partea practică a Școlii de Ucenicie, dar le-am reluat din toamnă. Ne-am bucurat să avem o echipă din Elveția la noi în vizită care au avut inimă pentru acești copii si au investit mult in aceasta lucrare, fiind pentru noi un real suport!

      În tot acest timp am continuat să îi învățăm importanța rugăciunii, să le spunem povestiri biblice din care să învețe o anumită lecție și de asemenea să îi ajutăm în domeniul educației să își îmbunătățească cunoștințele și să le inspirăm dorința de a deveni oameni integri în societate.

        Ceea ce ne face să continuăm să investim în ei este deschiderea dorința lor de a învăța mai mult cat și faptul ca am văzut in ei o schimbare în ce privește respectul față de noi.Chiar daca am avea multe motive de descurajare, care ne fac sa renuntam, noi continuam sa privim la partile bune care se intampla, oricat de mici ar fi ele. Ne bucuram ca anul acesta am reusit sa investim in mod mai personal si profund in doua dintre adolescentele noastre. Cosmina are 12 ani si locuieste pe strada noastra, aproape de baza. Casa lor este de fapt o camera pe care o imparte impreuna cu surorile ei mai mici! Parintii sunt plecati in Italia la cersit...Cosmina tocmai a terminat clasa a 4-a si dorinta ei este sa termine cu bine macar 8 clase. Ne dorim pentru ea sa ajunga la facultate si sa isi descopere talentele si chemarea specifica a lui Dumnezeu pentru viata ei. Catalina are 16 ani si nu merge la scoala, responsabilitatea ei a fost si este de a avea grija de fratii si surorile ei mai mici. Din punct de vedere emotional, ea nu s-a dezvoltat corespunzator si este foarte vulnerabila. Din cauza faptului ca sunt atat de prinse intr-un stil de viata nesanatos, inconjurate in marea parte a timpului de oameni care nu sunt un model bun pentru ei - cand ajung la varsta adolescentei, continua pe acelasi drum ca si parintii sau rudele lor.

In urma cu 3 ani, Cosmina si-a exprimat dorinta sa il primeasca pe Isus in inima ei! La inceput am crezut ca este ceva superficial, dar am vazut pe parcurs ca dorinta ei a fost sincera! Suntem surprinsi tot mai mult de intrebarile pe care le are, de modul in care gandeste lucrurile, de inima ei mare si deschisa sa invete, sa aibe o viata diferita!

Urmeaza o perioada foarte vulnerabila in vietile lor, anii adolescentei in care ele vor trece prin schimbari si provocari mari! Imi doresc asa de mult ca impreuna sa asezam in aceste fete un fundament puternic care sa ramana prin toti anii zbuciumati ai adolescentei! Pe Cosmina si Catalina am reusit sa le ducem in vara aceasta in tabara pentru adolescenti de la Prod, unde fetele au petrecut un timp foarte frumos! La programele de biserica, Catalina a venit in fata sa ne rugam pentru ea si l-a primit pe Isus in inima! Am putut sa vedem ochii ei sclipind de bucurie dupa ce ne-am rugat pentru ea, chiar daca poate nu intelegea pe deplin ce s-a intamplat! Le-a placut atat de mult incat le-a fost greu cand a trebuit sa plecam acasa.

 

 

Încă nu știm cum vom merge mai departe, datorită faptului că multi dintre ei se vor muta din vecinătatea noastră peste doar câteva luni, dar o să încercăm să păstrăm legătura și să vedem cum putem să îi ajutăm. 

      Dumnezeu este credincios și anul acesta am primit și un răspuns la rugăciune: Angel s-a alăturat grupului nostru, o fată din Kenya care a venit pentru un an de zile la noi la fundație și care aduce diversitate în comunitate. Copiii o iubesc și noi de asemenea ne bucurăm să o avem cu noi. Suntem mulțumitori pentru aceasta! 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd