Școala Biblică- o binecuvântare pentru mulți

DSC 0176

Școala de Interpretare a Bibliei  a început în octombrie cu 8 studenți din România, Tonga și Italia (români din diaspora). Câțiva sunt deja misionari, alții se pregătesc pentru lucrare, unii doar au vrut să ajungă să studieze Cuvântul singuri, să meargă mai adânc în relația lor cu Domnul. Suntem deja la finalul celor 5 luni de ;coală. În prima parte de 3 luni, teoretică, profesori din România sau din alte țări i-au învățat să aplice metoda de studiu inductiv pe diverse tipuri de literatură biblică: scrisoare, narațiune, pildă, poezie, profeție etc. De asemenea au învățat cum să facă o mărturie, o învățătură sau o predică pornind de la un text biblic și au început să practice acest lucru în satele din jurul Mediașului.


În ianuarie- februarie am avut două luni de misiune în localități din Oltenia, zona Clujului și Galați. A fost un timp de slujire binecuvântat în care am am ajutat prin predici, mărturii, cântece, învățături, programe de copii sau de tineret în peste 20 de biserici, în 8 grupuri de tineri și 7 de copii. Am organizat la copii două cluburi de vacanță și într-o biserică  din Galați am organizat o seară de motivare la misiune la programul de tineret. De asemenea am slujit practic atunci când a fost nevoie și am împărțit haine refugiaților din Centrul de refugiați din Galați. 

Puteți viziona imagini din această școală în următorul material video.

 

Redăm mai jos mărturia unuia dintre studenți despre beneficiul adus de această școală în viața lui personală și de lucrare. 

În această școală ni s-a predat o unealtă simplă de studiu Biblic cu care putem practic aborda orice tip de literatură biblică.
Înainte, ca și creștin și misionar aplicam Cuvântul Domnului doar la un anumit nivel. Am fost învățat în biserică la noi să citesc un text la întâmplare și chiar o carte din Biblie și apoi să o iau literal, să văd ce îmi zice Domnul prin ea, ca și cum îmi fusese scrisă mie direct. De aceea nu înțelegeam totul corect și nici ceea ce predicam altora nu era întotdeauna prea clar ori eficient. Îmi luam ideile din comentarii sau din ceea ce predicau alții. Mai mult, ajunsesem să cunosc bine povestirile Biblice și să mi se pară că nu mai pot lua nimic nou din ele, că nu mai descopeream nimic pentru mine personal. 

Aici am învățat să înțeleg pasajul în contextul lui, să-l studiez ținând cont de detaliile istorice, religioase de atunci și să caut întâi mesajul pentru destinatarii originali. Este un studiu intens, nu doar citire, ajung să știu adevărul și îmi formulez modalități concrete de a-l aplica în viața mea. Acum totul îmi este mult mai clar, mă ajută ca eu să mă schimb mai întâi și după aceea să pot vorbi și altora din Cuvânt. Mă bucur că acum nu mai folosesc nici un comentariu gata făcut ca să înțeleg Biblia, cred că oricine o poate studia și înțelege singur cu această metodă, oriunde și oricând, nu trebuie să fim dependenți de alte cărți și explicații teologice.
În misiune mă va ajuta mult să îi învăț pe alții. Am înțeles că nu am nevoie doar de Biblie ca să mă duc să vorbesc oamenilor ci trebuie să mă pregătesc, să studiez eu înainte pasajul, să verific ideile scoase cu alte versete și apoi să le predic ceva ce este corect, adevărat, ceva concret ce ei pot să aplice la viața de zi cu zi. Nu poți face misiune fără Cuvânt, este viața misiunii, este ceea ce ne dă viață. Sunt responsabil pentru viața oamenilor dacă îi învăț ceva greșit. 

Eu eram ca și Apolo, îi învățam pe alții cu îndrăzneală din Biblie dar aveam nevoie de cineva ca Acuila și Priscila care să mă ajute să înțeleg mai adânc Evanghelia și cum să o transmit eficient. Școala m-a motivat și să studiez mai mult cuvântul nu doar să citesc Biblia în timpul meu personal ci să merg mai adânc, s-o cercetez, s-o înțeleg, să cresc astfel în relația mea cu Domnul.
Cred că orice creștin ar trebui să facă un astfel de curs, fie pastor, fie afacerist sau om simplu. Durează 5 luni dar se merită, are impact asupra întregii vieți. Acum mă simt gata să mă învăț pe mine însumi valori biblice și să îi învăț și pe alții. Viliami K., Tonga

DMC Firewall is a Joomla Security extension!