A trai prin credinta - un mod specific de a fi al misionarului

 Da, este o realitate ca multi misionari crestini - indiferent de denominatiune - traiesc prin credinta. Aceasta realitate bineinteles ca o cunosc foarte bine si cei de la Tineri Pentru Misiune Medias, si prin ei, am ajuns sa o cunosc si eu. Provin dintr-un mediu crestin ortodox, si cu toate ca am fost un crestin practicant, pot spune ca pana sa ajung la TPM: a trai prin credinta; si a avea o relatie personala cu Dumnezeu; au fost pentru mine notiuni complet necunoscute.

Acum sunt fericit deoarece L-am cunoscut cu adevarat pe Domnul, si toate aceste notiuni mi-au devenit familiare. Ba mai mult pot spune ca zi de zi, Dumnezeu imi ofera tot mai multe oportunitati in a le patrunde sensul si a le aplica in mod concret.

Pentru mine, ca misionar in devenire, problema trairii prin credinta reprezinta un subiect fabulos. inseamna a trai cu Dumnezeu, prin Dumnezeu si pentru Dumnezeu, in acelasi timp. Este provocarea vietii mele. Dar poate fi si provocarea vietii tale, a celui care, deloc intamplator intrat pe acest site vei realiza ca mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii !; (Luca 10:2 ; Matei 9:37-38). intr-adevar, mare este nevoia de Dumnezeu si de Cuvantul Lui in aceasta lume, si atat de putini sunt acei ce renuntand la tot, sau la aproape tot, decid sa se puna la dispozitia Domnului Secerisului. De aceea, incepand cu acest articol, imi propun sa dezvolt fascinantul subiect al trairii prin credinta, venind astfel in intimpinarea celor care se afla la inceput de drum in lucrarea misionara din TPM, dar si a tuturor acelora care simt chemarea Domnului in inima lor in acest sens, dar inca nu s-au decis sa-i dea curs. Astfel, articolele viitoare vor fi presarate cu marturii ale unor misionari cu o mai veche experienta din baza TPM, istorisiri care ilustreaza modul in care Domnul atat de minunat a lucrat in viata lor, de multe ori in situatii limita - veritabile lectii de credinta in Dumnezeu.

Iulian

 
Our website is protected by DMC Firewall!