Bihar, India

Statul Bihar se află în partea de nord-est a Indiei și este al 3lea ca și număr de locuitori din țară *3 milioane de locuitori). Desi in trecut a fost un loc al culturii si educatiei, statul a ramas in ultimile decenii in urma altor regiuni ale Indiei ca dezvoltare. Saracia, bolile, analfabetismul, coruptia, criminalitatea sunt inca mari probleme in zona. 

Limba oficiala este Hindi dar vorbesc si alte dialecte: bhojpuri, maithili, urdu, angika, magadhi.

Traversat de raul "sfant" al hindusilor, Gangele, Biharul este unul dintre cele mai intunecate spiritual zone ale Indiei si ale lumii. Majoritatea populatiei este foarte religioasa si traditionala. Acolo exista mai multi idoli la care se inchina si mai multe sarbatori religioase decat in oricare alt loc in India.

In localitatea Bodh Gaia, tot in acest stat, se considera ca a avut loc experienta de iluminare a lui Budha. Acum este un loc de pelerinaj pentru budisti din intreaga lume si este plin de temple si statui budiste. La Vaishali, este un alt centru spiritual dedicat lui Vardhamara Mahavira, unul dintre conducatorii Jainisti. 

 Crestinii sunt in numar mic, exista putine biserici si o nevoie mare de misionari.

 

Lucrare:

Sprijinim în această zonă lucrările misionarilor români de termen lung care sunt implicați în proiectele YWAM locale in orasul Patna dar si in Mahua si alte sate din jur. 

Baza noastră a trimis în India câteva echipe pe un termen scurt slujind în evanghelizare, lucru cu biserici locale sau grupuri de casa, lucrari cu tineri și copii, cu femei, rugaciune, lucrări sociale (lucrare în orfelinat, in cartiere sarace) etc.

O echipă a Școlii de Ucenicie ( mai 2009) cu focus pe mass media, s-a întors din India cu multe materiale foto și video din acea zona
Persoane din stafful nostru au mers la partenerii nostri baza Tineri Pentru Misiune Patna, Bihar și au predat tinerilor participând la formarea și ucenicia lor
În sept 2009, Dana s-a implicat 4 luni în organizarea Școlii de Ucenicie din Patna, Bihar și s-a întoars in India ca misionară pe termen lung.

 

Oportunitati de implicare in aceasta locatie:

1. ucenicie tineri (ca personal al Scolii Internationale de Ucenicie, la grupuri de tineri)
2. lucrari cu copiii si femeile din mahala
3. lucrari de evanghelizare etc

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!