Pregătiți de misiune....

În prima parte a festivalului ne-am întâlnit la Dezna, unde l-am avut pe Sam Hoffman din Germania care ne-a motivat, ne-a încurajat să Îl căutăm mai mult pe Dumnezeu și să Îl lăsăm pe El să ne folosească în locurile în care am mers în misiune.
58 de tineri din toată țara și nu numai au participat în cele 5 misiuni organizate în cadrul festivalului: India, Kenya, Republica Moldova, Slatina - Drăgănești și Drobeta Turnu Severin. Pe lângă cele cinci echipe ni s-a alăturat o echipă din Olanda care au călătorit prin România pentru a lupta importiva traficului uman. Am legat prietenii noi, ne-am rugat unii pentru alții, l-am lăsat pe Dumnezeu să ne vorbească la fiecare individual, am avut activități de team building și întâlniri de organizare pe echipele de misiune care ne-au pregătit să mergem în misiune....

 

În acelaș timp cu noi la Dezna s-a desfășurat și o tabără de copii de la biserica Elim din Timișoara. Am putut merge în una din seri să împărtășim cu acest copii despre misiune, să le povestim experiențe, să cântăm diferite cântece din alte culturi. Am rămas uimiți să vedem cât de interesați au fost să audă acești copilași despre misiune și cum s-au rugat pentru noi. Ne rugăm ca sămânța pusă în inimioara lor să crească și din acest grup să se ridice tineri care lor să îl slujească pe Dumnezeu.
După ce echipele s-au întors din misiune am avut la Mediaș un timp de evaluare de 2 zile, unde am putut să ne bucurăm împreună, să auzim unul de la celălalt ceea ce Dumnezeu ne-a vorbit în misiune și cum El ne-a folosit în fiecare locație. Apoi am putut să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce a făcut El, și să ne rugăm ca sămânța care am plantat-o, El să o facă să crească.
Pe viitor ne dorim să vedem și mai mulți tineri implicați în misiune, să organizăm mai multe conferințe Promisiune în diferite locații, să putem continua să binecuvântăm misionarii pe termen lung prin trimiterea de echipe care să îi ajute în diferite proiecte.

Daniela și Benjamin S.– lideri Festival ProMisiune

 

 

 

VESTI DIN MISIUNILE PROMISIUNE:

 

 

 

Ducând Vestea Bună în Africa
Nu contează culoarea noastră, unde ne naștem, sau ce limbă vorbim; la un moment dat în viața noastră, toți iubim, toții plângem, toți ne enervăm, toți suferim; și în mod special toți avem nevoie de Dumnezeu. Și de noi depinde, de cei care îl cunoaștem, să Îl facem cunoscut și altora.
Împreună cu echipa am fost în Isiolo pentru a sluji bisericii de acolo. Am făcut echipe și am pornit pe străzi, dar oamenii nu vorbeau engleză, așa că 2 zile doar m-am rugat și localnicii propovăduiau.
Spre sfârșitul zilei următoare am intrat într-un restaurant local și am întâlnit acolo un om care vorbea engleză și într-adevăr avea nevoie de Dumnezeu. A început să îmi povestească despre credința lui și a spus că crede doar în bani, ca să ducă o viață bună are nevoie de mâncare, haine, și un loc unde să doarmă, și atunci e fericit. În clipa aceea am realizat cum sărăcia te poate duce în extrema de a numi banii Dumnezeu. După mai multe discuții, l-am întrebat “Ce s-ar întâmplă dacă tot ce ai într-o zi dispare? Cu ce rămâi?” la care omul nu a mai avut răspuns. Pot să spun că doar Dumnezeu a vorbit prin mine și a confruntat acest om cu adevărul, și i-a atins inima. La sfârșit ne-a cerut să ne rugăm pentru el că să Îl cunoască cu adevărat pe Dumnezeu.

Rebeca Z. – participantă la misiunea în Kenya

 

Drobeta Turnu Severin- Vreau sa vad!
După o săptămână de pregătire (învățătură, închinare, rugăciune) am pleca la Drobeta. Am ajutat familii creștine sărace și am avut programe pentru copiii din satul Traian. 

Cu ajutorul nostru, băiatul care a fost curentat din județul Mehedinți a fost operat la ochiul drept în data de 8 august. După 3 ani și ceva a început să VADĂ din nou, deocamdată cu un singur ochi. Îmi venea să plâng de bucurie pentru el, că mai poate avea încă o șansă să vadă că lui Dumnezeu îi pasă de el și nu îl lasă. În momentul când l-am vizitat la spital și am intrat în salon, era atât de emoționat de faptul că acum poate vedea. Ne-a spus să îi ducem pix și un carnețel că vrea să scrie. Deocamdată vede doar la apropiere dar credem că va fi din ce în ce mai bine cu ajutorul Lui Dumnezeu. În continuare vrem să strângem bani pentru a face și a doua operație la ochiul stâng.
Din cauza unor probleme medicale, a trebuit să încheiem misiunea mai devreme, dar mulțumim Domnului că ne-a folosit pe timpul cât am fost acolo.

Teo E. – lider misiune Drobeta

Domnul a lucrat prin noi și în noi în India...


Uitându-mă în urmă văd cum Domnul ne-a deschis multe uşi, având astfel oportunitatea să slujim în diferite locuri şi pe diferite planuri. Ne-am implicat slujind copiilor din mahalale, transportând materiale de contrucții pe străduţele înguste ale slumurilor, verificând starea de sănătate a oamenilor din zone mai defavorizate sau pur şi simplu stând la un chai cu localnicii încercând să legăm relaţii de prietenie cu ei. Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile dar ne-a şi provocat să ieşim din zona noastră de confort şi să facem mai mult cu El: să ne rugăm că oamenii să fie vindecaţi, să înconjurăm un oraş de 7 milioane de locuitori în rugăciune şi să îl declarăm câştigat pentru Cristos, să predicăm în engleză chiar dacă nu ne simţeam foarte stăpâni pe ea, să ne oprim pe malul râului Gange, râu considerat de ei sfânt, şi să strigăm la Dumnezeu ca miile de oamenii care ajung zilnic aici, să cunoască Adevărul.

Rebeca – lideră echipa de India

Lecții de viață la Slatina

 

 

Avem un Rege așa de minunat! El atunci când te cheamă să faci o slujbă te și echipează cu tot ce ai nevoie ca să poți să împlinești misiunea încredințată. 

Am condus anul acesta misiunea din Slatina...9 tineri plini de entuziasm, uniți și cu dorința de a-L sluji pe Domnul. A fost o experiență utilă pentru viața mea, m-a maturizat, m-a responsabilizat. Am învățat să am grijă de cei de lângă mine, să mă încred în Domnul mai mult, să am răbdare, să încurajez pe cei din echipă, să îi apreciez pentru efortul lor. Am învățat de la ei ce înseamnă să te sacrifici efectiv pentru Domnul. Îmi aduc aminte de o fată din echipă care într-o zi se simțea foarte rău, abia mai stătea în picioare, dar nu s-a plâns, ci a dorit să rămână mai departe cu noi la evanghelizare. Domnul a format echipa într-un mod uimitor, așa că am putut să ne completăm foarte frumos unul pe celălalt.

Andrei T. – lider echipa Slatina

 

 

 

Cu echipa My Sister's Keeper împotriva traficului uman....

 

În luna august am mers împreună cu o echipă din Olanda într-un turneu în România pentru a face informare împotriva traficului uman, o gangrenă care distruge persoane, familii şi societatea întreagă. Gruparea "eLiberare" (http://www.eliberare.com) ne-au dat pliante pe care le-am distribuit în diferite grupuri de tineri din Dezna, Berceni, Drobeta și Slatina. Tot în aceste grupe am prezentat filmul documentar Neferios (Nemernicul, neguţătorul de suflete). Ne-am întâlnit cu păstori, lideri, cu oameni cheie cu care ne-am rugat, am promovat împreună cu bisericile locale valoarea vieţii şi am motivat oamenii să se implice în această misiune de prevenire a traficului uman. Pe 18 octombrie, de Ziua Internaţională a Victimelor Traficului Uman, haideţi să ne rugăm împreună şi să luptăm pentru abolirea acestei sclavii moderne.

Marta D.- participantă misiune Anti-trafic

 

 

 

 

Moldova- slujind copiilor și săracilor
Echipa a fost formată din 7 tineri cu o inima deschisă pentru a sluji. Am fost plini de entuziasm când am văzut cum ne foloseşte Dumnezeu.
Împreună cu biserica locală, am ajutat la o tabăra de copii în satul Filipeni pentru peste 100 de copii. Cam 70% dintre aceştia sunt lăsaţi acasă cu bunicii sau fraţii mai mari, părinţii fiind plecaţi la lucru în alte ţări. Am reuşit să ne apropiem de copii şi să le vorbim despre un Dumnezeu care poate să ne fie Tată. Am văzut multă bucurie în faţă lor.
În a două săptămână am lucrat mai mult cu oamenii din biserică dar şi cu cei din afara bisericii. Am vizitat câteva familii pentru care ne-am rugat şi bolnavii din spital. Am fost impresionat cum, pe un pat de spital, oamenii sunt dornici să audă despre puterea şi dragostea Lui Dumnezeu. În ultimele zile am renovat o cameră pentru o familie cu 8 copii. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, am reuşit să ducem la capăt şi această lucrare.

Daniel M. – lider echipa Slatina

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd